Zet je scherm op zwart in Prezi

Naast de nieuwe features animatie en 3D heeft Prezi onlangs nog een nieuwe feature toegevoegd. Misschien minder spectaculair maar o zo handig! Als je een presentatie geeft en je wilt de volle aandacht van je publiek dan kun je met Prezi je scherm op zwart zetten. Dan weet je zeker dat het publiek niet naar het scherm kijkt, maar naar jou. En dat heb je wel nodig als jouw boodschap moet overkomen.

Je gebruikt de optie in Show-modus, zowel online als offline en het werkt als volgt:

 1. Ga naar Show-modus.
 2. Gebruik de toets ‘b’ of de toets ‘.’ om het scherm op zwart te zetten.
 3. Beweeg de muis of raak een willekeurige toets aan om terug te keren naar de presentatie.

2 comments

 1. Ik gebruik de gratis versie van prezi, waarin ik een presentatie heb gemaakt.
  Er staat “Ga naar de Show-modus”. Ik neem aan dat ik dus gewoon mijn prezi ga presenteren.
  Als ik dan op een gegeven moment het scherm zwart wil maken, en ik druk op de “b” toets of de “.” toets, dan gebeurt er niets.
  Enig idee waar dit aan ligt?

 2. @Rickie De Show-modus is sinds de nieuwe interface de blauwe knop Present, dus inderdaad als je gaat presenteren. Als je je presentatie op fullscreen zet (met de knop rechts onderin je scherm) werkt de ‘b’ en de ‘.’ wel. Zelf presenteer ik altijd offline, dan download ik de prezi eerst (als .zip). Dit kan ook met de gratis versie. Succes!

Comments are closed.