Wij zijn terug uit Boedapest!

Prezi Expert Meeting

Maandagochtend ben ik naar Boedapest vertrokken om samen met Hedwyg naar de expert meeting van Prezi te gaan. Voor mij was dit de eerste keer, ik had er dus onwijs veel zin in!

Vanuit het vliegveld van Boedapest ben ik met het openbaar vervoer naar het hoofdkantoor gereisd, dit prachtige kantoor ligt in het centrum van Boedapest. Al bij binnenkomst voelde ik me thuis, een creatieve omgeving met een opvallend vrij gevoel.

De ochtend begon met verschillende lezingen. Tijdens de lezing van Adam Somlai-Fischer (de bedenker van Prezi) maakte we kennis met Prezi AR. Dit is een nieuwe techniek waarbij je zelf onderdeel kan worden van je presentatie. Je presenteert met behulp van je webcam en Prezi zorgt ervoor dat je presentatie netjes naast je wordt weergegeven. Het lijkt dus alsof je presentatie in de lucht hangt. Deze nieuwe techniek is nog volop in ontwikkeling, het zal dus nog even duren voor we zelf hiermee aan de slag kunnen gaan.

Na de lezingen was het tijd voor een train-the-trainer sessie. Tijdens deze sessie van anderhalf uur kregen we tips en tricks van de designers van Prezi zelf. Deze sessie vond ik echt geweldig! Ze lieten ons enorm veel gave voorbeelden zien en toonden daarbij ook hoe deze prezi’s worden opgebouwd. Kom op, welke designer wordt daar nou niet gelukkig van?

Na deze eerste dag zijn we samen met de andere experts en het team van prezi gaan eten in de stad. Het was erg leuk om andere prezi experts te spreken en onze ideeën uit te wisselen over zowel het design van prezi’s als de trainingen.

Alles is perfect geregeld door Prezi, op dinsdag werden we om 09:30 verwacht bij Prezi voor het ontbijt. Na het ontbijt kregen we informatie over Infogr.am. Infogr.am is een nieuwe tool die je de mogelijkheid geeft om heel gemakkelijk grafieken en diagrammen te maken. Deze kun je vervolgens exporteren en gebruiken in Prezi. Over deze tool ga ik nog een aparte blog schrijven.

Op deze dag stonden ook nog verschillende sessies gepland. Zo kregen we een kijkje in de keuken van de template designers. De templates van Prezi worden namelijk niet zomaar ontworpen. Tijdens het ontwerpen wordt er constant gekeken naar het gebruik. Wanneer het design team merkt dat een template niet lekker werkt wordt deze onmiddellijk aangepast. Ze lieten ook nog wat grappige resultaten zien van gebruikers, maar ook voorbeelden van templates die achteraf niet bleken te werken zoals gehoopt. De template met het gezicht bleek toch wel favoriet te zijn onder de gebruikers.

Na deze sessie was het opnieuw tijd voor een train-the-trainer sessie. De designers lieten ons weer prachtige voorbeelden zien en er was volop tijd voor vragen. Persoonlijk was ik best verbaasd over het feit dat deze designers vaak dezelfde trucjes gebruiken als ik om dingen te kunnen ontwerpen. Deze sessie heeft me weer een hoop inspiratie gegeven om zelf aan de slag te gaan, dat heb ik dus ook meteen gedaan 😉

Na deze intensieve dag met een hoop informatie kregen we nog een rondleiding door het gebouw van Prezi. Wauw! Wat hebben die een enorm gaaf kantoor. Alles is efficiënt ingericht en er hangt een prettige sfeer. De centrale plek was helemaal indrukwekkend. Dat kan ik eigenlijk alleen maar goed beschrijven met een foto:

In de avond zijn we met de overgebleven experts een hapje gaan eten bij Menza, een aanrader!

Op woensdag was het voor mij en Hedwyg tijd om de stad te verkennen. We waren er beide al een keer geweest maar er blijven natuurlijk altijd mooie dingen over om te bezoeken. We zijn onze dag gestart met een bezoek aan de synagoge, deze was toevallig om de hoek van ons appartement. Hierna hebben we lekker geluncht bij een vegan restaurant en zijn we doorgelopen naar de Central Market, een enorme overdekte markthal waar veel locals hun dagelijkse boodschappen doen.

Hierna zijn we doorgelopen naar het parlementsgebouw. Wat een enorm gebouw is dat, echt indrukwekkend. Via het Margit Island zijn we met de metro weer terug naar het appartement gegaan. Mocht je ooit naar Boedapest gaan dan moet je zeker even een ritje maken met de gele metro, dit is de oudste metro van Europa, de stations zijn nog in oude stijl en zelfs de metro is nostalgisch.

Rond etenstijd kwamen we tot de ontdekking dat ons appartement in een enorm leuke omgeving lag. Er waren heel veel leuke tentjes om te eten en op het centrale plein was een grote groep mensen salsa aan het dansen.

Wat ons vooral opviel is dat Boedapest enorm veel kunst heeft. Lelijke muren zijn bijvoorbeeld vaak voorzien van een prachtige schildering waardoor ze ineens niet meer lelijk zijn. Maar ook door de stad heen vind je prachtige kunstwerken en schilderingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels zitten we weer in het vliegtuig op weg naar huis. Het waren enorm leerzame dagen. We zijn enorm enthousiast over Prezi Next en alle andere nieuwe dingen die eraan zitten te komen. Het was ook erg fijn om even met de mensen van Prezi zelf te kunnen sparren over bepaalde ideeën. Het heeft ons nieuwe inzichten gegeven waar we het komende jaar volop mee aan de slag gaan!