@preziNL meets @prezi

Na een vertraging van 2 weken door de aswolk van IJsland, vliegen we met Wizz Air vanuit Eindhoven naar Hongarije, Boedapest met bestemming Prezi.com. In het vliegtuig schrijf ik de inleiding voor mijn nieuwe boek Presenteren met Prezi. Eindelijk ga ik het team van Prezi ontmoeten 🙂

Het hotel dat we hebben geboekt ligt letterlijk om de hoek bij Prezi.com. Heel handig dus, maar aangekomen bij het hotel horen we dat er een electriciteitsstoring in het hotel is. We krijgen een ander hotel, het 5-sterren Intercontinental aan de rivier met prachtig uitzicht. Niet meer om de hoek, dus alle taxi-ritten van het hotel naar Prezi.com worden betaald. Goed geregeld dus.

Maar eerst naar Prezi.com. Zoli Radnai, de communicatiemanager, haalt ons op en we krijgen een rondleiding door het bedrijf. Ik heb een heel interessant gesprek met Adam Somlai-Fischer, de grondlegger van Prezi, over Prezi zelf natuurlijk, over mijn nieuwe boek, en over ‘creative thinking’, ‘developing ideas’ en ‘zooming presentations’.

We mogen de gebruikelijke Prezi-maandagmiddag-meeting bijwonen waar ze met de Prezi-mensen van San Francisco nieuwe ontwikkelingen aan elkaar laten zien en erover discussiëren. Er kwamen een paar heel interessante nieuwe features voorbij, maar helaas mag ik er niets over zeggen.

Na wat typisch Nederlandse kadootjes van ons, zijn we met Peter Arvai (CEO) en Zoli gaan eten en gingen de Prezi-discussies vrolijk door 😉 Vol met Prezi-informatie hebben we op het terras voor het hotel van het uitzicht genoten en sloten we de eerste dag voldaan af.

En ook voor jullie hebben we natuurlijk een inkijkje in Prezi.com gemaakt:

De tweede dag bij Prezi.com staat in het teken van interviews, discussies en demo’s. Prezi, prezi, prezi dus. Zoli en ik nemen een video op over Prezi op een touchscreen, ik interview Adam Somlai-Fischer en natuurlijk vergaar ik informatie voor mijn boek. Het was een geweldige ervaring om hier bij Prezi.com op bezoek te zijn. Geweldig leuke mensen die werken aan een fantastisch product. Nu is het tijd om de rest van het boek te schrijven.