Prezi Top 10 van 2013 van Prezi University

Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar weer vanuit Prezi University een Prezi Top 10 samengesteld. De mooiste prezi’s die wij in 2013 voorbij hebben zien komen willen we graag met jou delen. Dan heb je genoeg inspiratie om in 2014 goed van start te gaan.

10. Save the Ocean

Een mooie prezi gemaakt door Guilherme Criscuolo.

9. MasterPeace

De MasterPeace prezi van Prezi Day 2013 die Ilco van der Linde presenteerde, maar aangevuld met voiceovers van Ilco zelf en video’s van zijn optreden tijdens Prezi Day 2013. Natuurlijk moet je dan ook de website van Masterpeace even bezoeken en de MasterPeace Facebook pagina liken 🙂

8. Putting Time in Perspective

Winnaar van de Prezi Awards 2013 in de categorie ‘Best Zoom’ gemaakt door PreziJedi.

7. Pascal’s prezumé

Een prachtig voorbeeld van een curriculum vitae in Prezi, oftewel een prezumé. Gemaakt door Pascal van Steen. Voor de insiders: hij was ook op Prezi Day 2013, maar je hebt hem vast niet herkend!

6. A Total Disruption

Het kan even duren voordat deze geladen is, maar absoluut de moeite waard!

5. Turn on the poetry

Het is dat ik de TED-Prezi wedstrijd heb gewonnen, anders had ik gewild dat deze prezi had gewonnen. Dit was mijn favoriet. Gemaakt door Marcos Xalabarder van Presentationes.biz.

4. The Mercenary

Deze prezi is gebruikt als teaser voor het nieuwe magazine EPIC van co-founder Joshua Davis. The Mercenary is een tale of love, gold and guns en je kunt het gratis lezen.

3. Is There Life Out There?

Sara Seager, astrofysicus en planetaire wetenschapper aan MIT, gebruikte deze prezi tijdens haar presentatie ‘A Real Search for Alien Life’ voor TEDxCambridge. Gewoon even kijken dus!

2. Image of 2013

Onze laatste prezi van 2013! Deze prezi  is ontzettend goed ontvangen door de Prezi community en staat op Today’s 15 Most Popular Prezis pagina van Prezi.com en is al 20.000 keer bekeken. Natuurlijk ben ik trots op ons team voor het bedenken, verzamelen van alle informatie, het eenvoudige maar mooie design en de coole effecten in Prezi!

1. The Decade of Data

Een geweldige prezi vind ik. Een echte prezi-prezi, dus met specifieke Prezi kenmerken en minder gebruik van gelikte grafische objecten of animaties. Eindelijk een prezi met een mooi (!) gebruik van frames op de manier zodat het plaatje klopt. Ook is er goed nagedacht over het overzicht. Deze zie je helemaal op het eind van de prezi of als je op het ‘huisje’ klikt aan de rechterkant. De gebruikte 3D background is in overeenstemming met zowel de inhoud van de presentatie als met de rest van de vormgeving en heeft precies datgene dat deze prezi een extra visueel effect geeft.
De prezi ziet er niet alleen aan de buitenkant goed uit, ook de inhoud is de moeite waard. Professor Alex ‘Sandy’ Pentland van MIT Human Dynamics Laboratory gebruikte deze prezi voor zijn presentatie ‘The Decade of Data’. Bekijk hier ook de video van zijn presentatie. De moeite waard!

Nee, natuurlijk ga ik mijn eigen prezi niet op nr. 1 zetten. Ook al heb ik hiermee in 2013 de wereldwijde TED-Prezi wedstrijd gewonnen. Maar deze prezi mag hier ook weer niet ontbreken. Daarom als bonus (met stip!) mijn winnende prezi IDENTITY, gebaseerd op TED talk We need to talk about an injustice van Bryan Stevenson. Meer weten over de prezi en de wedstrijd, lees dan mijn blog Al 10 dagen in de wolken.