Prezi sluit zich aan bij Obama’s ConnectED!

Afgelopen week kondigden Prezi CEO Peter Arvai en President Obama een partnerschap aan voor Obama’s nieuwe initiatief ConnectED. Wij zijn stiekem best heel trots om te mogen vertellen dat ook Prezi zich samen met Adobe heeft aangesloten bij ConnectED! Prezi gaat voor meer dan 100 miljoen dollar aan Edu Pro Licensies uitdelen aan honderdduizenden scholen en andere opleiders, zodat meer mensen Prezi kunnen gaan gebruiken.

Met dit initiatief wil Obama het Amerikaanse educatiesysteem verrijken en ervoor zorgen dat 99% van de Amerikaanse studenten binnen 5 jaar werkt met snelle internetverbindingen en nieuwe onderwijstechnologieën in de klaslokalen. Daarnaast wil hij ervoor zorgen dat studenten zich beter klaar kunnen maken voor een opleiding en zo ook de middenklasse kansen krijgt op een betere toekomst. Een kans voor iedereen; en dat vinden wij een topinitiatief!

Om dit te kunnen bereiken is het belangrijk om samen te werken met verschillende bedrijven die voorop lopen in de wereld van de technologie. Zo heeft Apple maar liefst 100 miljoen dollar beschikbaar gesteld aan iPads, MacBooks en andere producten, heeft AT&T (een internetprovider) meer dan 100 miljoen dollar beschikbaar gesteld om studenten uit de middenklasse gratis internetverbinding te geven voor maar liefst drie jaar en geeft Microsoft een megagrote korting op alle Microsoftsystemen. Dit allemaal om maar één doel te bereiken: een nieuwe generatie studenten creëren waar iedereen kansen heeft om te werken met de nieuwste technologieën.

Niet alleen Prezi, maar ook Adobe heeft afgelopen week een samenwerking gesloten. Zij delen programmasoftware zoals Photoshop, Elements en EchoSign uit met een waarde van 300 miljoen dollar. Obama kondigde de samenwerking met Prezi en Adbobe aan tijdens het studenten ‘film festival’ in het Witte Huis, waar meer dan 2500 studenten korte films in hebben gezonden over hoe zij de toekomst op school voor zich zien, hoe zij op dit moment leren en hoe zij gebruik maken van technologische ontwikkelingen in de klaslokalen. Ben je benieuwd naar de video’s van de kinderen? Die kun je hier bekijken!  http://www.whitehouse.gov/filmfestival

Natuurlijk willen we ook graag de speech van Obama en de aankondiging van Peter Arvai voorafgaand aan zijn bezoek aan het Witte Huis met je delen: