Verschillende Prezi licenties, welke past bij jou?

Bij een nieuwe versie van Prezi horen natuurlijk ook nieuwe accounts en licenties. Om wat meer duidelijkheid te creëren leg ik hieronder uit wat precies het verschil is tussen de verschillende type licenties. Op deze manier weet je na het lezen van deze blog precies welke licentie het beste bij jou past.

Gratis Basic account

Prezi biedt nog steeds accounts aan met een gratis licentie, de Basic licentie. Een account met deze licentie is gratis en je kunt hiermee een onbeperkt prezi’s maken. Belangrijk om te weten is dat met deze gratis licentie je presentaties niet afgeschermd staan, dit betekend dat ze traceerbaar zijn via het internet. Pas dus op met vertrouwelijke informatie wanneer je gebruik maakt of gaat maken van deze gratis licentie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Standard, Plus & Premium

Prezi biedt zowel licenties voor individuen als teams aan. Allereerst bekijken we de individuele licenties. Deze beginnen vanaf €7 euro per maand met een Standard licentie. Met deze licentie kun je onbeperkt presentaties maken,  staan je presentaties privé en kun je links waarmee je je presentatie deelt beheren. Met een gratis account is het wel mogelijk om links te creëren maar deze zijn niet meer aanpasbaar.

De volgende licentie is de Plus licentie. Deze kost €19 euro per maand. Deze licentie heeft uiteraard alle functies die het Standard account ook heeft. Daarbij is het met het Plus account mogelijk om je presentaties te downloaden als Portable Prezi*, ook is het mogelijk om video’s te uploaden in je presentatie, Prezi zorgt voor de opslag van deze video’s. Bij de plus licentie krijg je toegang offline app. Met deze app kun je je prezi’s zonder internetverbinding aanpassen en presenteren. Handig dus als je ergens bent waar je niet zeker bent van een werkende of stabiele internetverbinding. Daarnaast kun je gebruik maken van Presenter notes en kun je je presentatie exporteren als PDF. Deze laatste functie kan nuttig zijn als je jouw presentatie wil delen in de vorm van handouts.

*Portable Prezi: Met deze functie kun je een prezi downloaden als een .zip. Deze functie is beschikbaar in de desktop app. Door je presentatie als Portable presentatie te downloaden ben je niet afhankelijk van een internetverbinding. 

 

 

 

 

 

 

 

En dan is er de Premium licentie. Deze licentie bevat alle functies die binnen Prezi beschikbaar zijn. Voor deze licentie betaal je €59 euro per maand.  Naast alle functies die we hierboven hebben genoemd krijg je met deze licentie ook toegang tot Prezi Analytics en kun je gebruik maken van de online trainingen en heb je gratis telefoon-support.

Docenten en studenten

Speciaal voor docenten en studenten biedt Prezi gereduceerde licenties aan.
De EDU Standard licentie is gratis, dit account heeft dezelfde functies als de betaalde Standard licentie maar is voor docenten en studenten gratis. Je presentaties staan afgeschermd en je kunt de links waarmee je jouw presentatie deelt beheren.

EDU plus heeft dezelfde functies als de normale Plus licentie en kost €7 in plaats van €19 per maand.  Dan is er nog de EDU teams licentie, deze licentie is aantrekkelijk wanneer je in grote groepen gebruik wil gaan maken van Prezi. Voor prijzen kan contact op worden genomen met Prezi. 

 

 

 

 

 

 

 

team licenties

Naast de individuele licenties biedt Prezi ook team-licenties aan, deze licenties zijn in verhouding goedkoper dan de Premium licentie en bieden veel meer functies. Hieronder een overzicht van de functies die extra beschikbaar zijn bij een Teams licentie ten opzichte van een premium licentie. Deze licenties kosten €50 per maand, per gebruiker. Dat is €9 goedkoper dan de premium licentie en beschikt daarbij over veel meer functies en opties.

 

 

 

 

 

 

Een handige functie is de commenting functie. Met deze functie kun je live feedback geven op een presentatie, op deze manier wordt samenwerken in Prezi nog functioneler. Je krijgt  een notificatie wanneer er iets is veranderd dankzij de slack intergratie. Met de content ownership functie ben je volledig “in control” over je presentaties. Valt er een gebruiker weg? Geen paniek, je neemt eenvoudig de Prezi over. Neem voor meer informatie contact met ons op via: info@preziuniversity.nl

 

2 comments

  1. Beste Sanne,

    Jouw overzicht geeft me wel een paar antwoorden die op prezi.com niet zo duidelijk worden. Een vraag die ik nog heb is: kun je ook van abonnement type wisselen? Dus dat je bijv het abonnement op standard zet maar in de maanden waarin je wilt gaan presenteren het op plus zet? Of als je eens wilt zien wat er allemaal gebeurd is qua statistics dat jet het dan voor een maandje op Premium zet?

  2. Eveline, je kunt niet zomaar een maandje wisselen. Je kunt wel elke dag upgraden, maar dan zit je er wel een jaar aan vast.
    Groeten, Hedwyg

Comments are closed.