Over Hedwyg

Hedwyg van Groenendaal

Ir. Hedwyg van Groenendaal (1971) heeft ruim twintig jaar ervaring in het vakgebied internet en webdesign. Dit begon tijdens haar studie Bouwinformatica aan de Technische Universiteit Eindhoven waar ze in 1995 afstudeerde. Vrij snel na haar studie begon Hedwyg van Groenendaal haar eigen internet- en webdesignbureau Via Milia en enkele jaren later werd daar een internetopleidingscentrum aan toegevoegd.

Haar bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een kenniscentrum voor het web. Hierin geeft Hedwyg lezingen, ontwikkelt en geeft ze trainingen en geeft ze (soms ongevraagd) advies over wat er op het web gebeurt. Ook was ze twee jaar lang vaste columnist voor het vaktijdschrift Webdesigner Magazine. Hedwyg vindt haar passie in het makkelijk en toegankelijk maken van tools en technieken die voor veel mensen moeilijk zijn (of moeilijk lijken). Trefwoorden die op haar van toepassing zijn: web, deskundig, enthousiast, creatief, gedreven, technisch, analytisch, Prezi, social media en Twitter.

Eerder schreef Hedwyg al de boeken Flash Actionscript (2001), de bestseller Webdesign van concept tot realisatie (2003, geheel herziene edities in 2006 en 2009), Flashdesign voor vormgevers (2004, geheel herziene editie in 2006), Webdesign met Dreamweaver (2007), Flash CS3, de basis (2008) en Flash CS4, de basis (2009). In 2010 schreef Hedwyg Presenteren met Prezi, het eerste boek over Prezi wereldwijd. Nog voor de lancering van het boek op 9 september 2010 stond het boek al op verkooppositie 1 bij Computerboek.nl en binnen 2 weken was het geheel uitverkocht!
Inmiddels heeft Hedwyg acht Prezi boeken geschreven, met als nieuwste boek de 5e editie van Presenteren met Prezi.

Natuurlijk kun je bij Hedwyg ook terecht voor professionele Prezi-trainingen en workshops, ook in-company. En wil je niet zelf aan de slag met Prezi, dan kun je Hedwyg inhuren om voor jou of je organisatie een professionele prezi te laten maken. Stuur gewoon een mailtje naar info@preziuniversity.nl.

Het oprichten van Prezi University door Hedwyg was een logisch gevolg. Vanuit dit initiatief worden allerlei workshops, trainingen en evenementen georganiseerd over Prezi.


Hedwyg van Groenendaal heeft veel contact met Prezi.com, is betatester en Prezi ambassadeur. Hedwyg is door Prezi.com benoemd tot één van de eerste officiële Prezi experts.

www.preziuniversity.nl
Hedwyg van Groenendaal op LinkedIn

Bekijk de video-impressie van de boeklancering van het allereerste boek over Prezi wereldwijd: