Nieuwe Prezi iPad app ondersteunt SWF en PDF

Gisteren lanceerde Prezi de nieuwe iPad app met veelbelovend nieuws. Namelijk dat de app nu wel SWF- en PDF-bestanden ondersteunt. Dit was goed nieuws want ik maak in mijn prezi’s veelvuldig gebruik van deze bestanden. In mijn blog Eindelijk Prezi op de iPad. Fantastisch! Of toch niet? uit januari 2011 uitte ik nog mijn teleurstelling hierover.

En in het artikel Je logo retestrak in Prezi! leg ik uit waarom SWF’s en PDF’s zo’n fijne bestanden zijn. Het zijn vectorbestanden en juist met vectoren kun je logo’s en illustraties haarscherp in Prezi weergeven. SWF’s zijn ideaal voor logo’s, illustraties en animaties en PDF’s zijn fijn voor bijvoorbeeld schermafbeeldingen van websites. Ik ga er nu niet dieper op in, maar je kunt alles uitgebreid teruglezen over deze bestandsformaten in mijn boek Presenteren met Prezi.

Zodra ik de kans kreeg installeerde ik de update van de Prezi iPad app en downloadde een prezi waarvan ik wist dat er behoorlijk wat PDF en SWF-bestanden inzaten. Op het eerste gezicht zag ik het er allemaal goed uit. De prezi werkte. Hoera!

Maar… (jammer dat er dan weer een ‘maar’ volgt) de app kan nog steeds worden verbeterd. Het probleem is dat de vectorafbeeldingen worden omgezet naar pixels. Dus als je dan zo’n mooi, strak vectorbestand hebt in je prezi, dan ziet deze er op de iPad toch weer pixelig uit. Tenminste als je ver inzoomt op een SWF. Bij ‘gewoon’ gebruik valt het wel mee (hoewel je dus wel pixels ziet en geen ultrastrakke lijn!). Het is niet optimaal, maar het is belangrijker dat je nu wel al je prezi’s kunt bekijken op een iPad en daarmee je iPad ook echt als presentatietool kunt inzetten. Vooral bij 1-op-1-presentaties is dat ideaal.

Wat ook nog niet werkt in de app zijn Flash-animaties, maar dat vind ik eigenlijk niet eens zo erg. Ik ben in ieder geval erg content met deze nieuwe update van de Prezi iPad app en het icoontje “iPad friendly” bij elke prezi is gewoon cute đŸ˜‰

Graag hoor ik ook jouw mening hierover deze nieuwe update van Prezi.

3 comments

  1. Zojuist de laatste versie van de app geĂ¯nstalleerd op de New iPad, en meteen een Prezi met ‘n swf bekeken: ‘This file type is not supported on iPad.”

    Helaas……

  2. @Hans De nieuwe app ondersteunt wel swf’s maar geen animaties.

Comments are closed.