Nieuwe features in Prezi (2): templates

Als je een nieuwe prezi gaat maken kun je sinds kort kiezen uit vijf templates. Hiermee hoef je dus niet helemaal meer blanco te beginnen en kun je meteen een vliegende start maken met een voorgedefinieerde template.
Dat is handig want ik heb in mijn workshops gemerkt dat veel mensen het best lastig vinden om met een leeg vel (canvas) te beginnen.

Je kunt kiezen deze vijf templates:

  • Understand a Topic: een mooi, eenvoudig voorbeeld hoe je iets met een prezi kunt uitleggen. Toepasbaar voor veel presentaties en een goede basis.
  • Resumé: een andere manier om je curriculum vitae te maken. De prezi bestaat uit één grote achtergrondafbeelding, teksten en frames. De afbeelding kun je natuurlijk ook vervangen door een eigen afbeelding.
  • Our Project: laat zien hoe je project is verlopen, van brainstorm en onderzoek naar uitleg en resultaten. Compleet met koffievlekken!
  • Business Pitch: hiermee kun je je nieuwe onderneming flitsend presenteren. De prezi bestaat uit een achtergrondafbeelding met allerlei losse afbeeldingen die je naar eigen keuze kunt gebruiken.
  • Introduce an idea: template met een Wow!-effect. Zoom steeds verder uit en verras je publiek met jouw idee!

De templates bestaan uit losse teksten en afbeeldingen en een voorgedefinieerd pad. Je kunt alles wijzigen, elementen toevoegen en helemaal naar eigen wens inrichten.

Template preview
Als je met je muis op een template gaat staan, zie je drie schermafbeeldingen van de Prezi-presentatie. Wil je een grotere preview? Klik dan een template aan en vervolgens op de knop Preview. Je krijgt de template dan in Show modus te zien waarbij je zelf door de prezi kunt klikken. Vervolgens kun je de template kiezen met de  knop Start editing en je kunt terug naar het template-overview via de knop Back.

Inspiratie
Natuurlijk kun je de templates direct gebruiken en hoef je ze alleen maar in te vullen. Maar je kunt zo ook gebruiken ter inspiratie om jouw geweldige ideeën eens op een andere manier te presenteren!

Heb je één van de templates gebruikt? Ik zie jouw ervaring hiermee en je reactie hierop graag tegemoet!