Nieuwe features in Prezi (1): knop Show

De laatste maanden zijn er veel nieuwe features aan Prezi toegevoegd, zoals sjablonen, templates en nieuwe vormen (shapes). In een reeks van nieuwe blogartikelen zal ik ze allemaal de revue laten passeren. Ik begin met de nieuwste. Eigenlijk is dit niet eens een nieuwe feature, eerder een wijziging.

Knop Show is verplaatst
Om je Prezi presentatie te testen gebruik je Show. Voorheen zat de knop Show in het hoofdmenu (Bubble Menu) van de Prezi editor (linksboven in het scherm). Omdat de mensen van Prezi vonden dat de presentatie van jouw prachtige prezi wel wat meer aandacht mocht krijgen, hebben ze de knop Show verplaatst naar de hoek rechtsonder.

In de beta test was de mogelijkheid om met de spatiebalk snel te wisselen tussen Show en Edit modus ineens verdwenen, maar gelukkig is deze mogelijkheid wel gebleven.

Zo werkt de Show modus
In Show modus verdwijnt het grid en na een paar seconden verdwijnen ook de menu’s uit beeld. Deze komen weer vanzelf terug als je de muis naar de rand van het scherm beweegt. Als je een pad hebt gemaakt, kun je met de pijltjes rechts onderin navigeren door je prezi. Je kunt hier ook de pijltjes van je toetsenbord voor gebruiken. Een pad is handig, maar niet noodzakelijk. Je kunt ook navigeren door in- en uit te zoomen met je muis of door de teksten, plaatjes en andere objecten aan te klikken.

En wat handige tips!
Om naar het begin van je presentatie te gaan houd je het pijltje naar links ingedrukt en kies je de optie die boven het pijltje verschijnt. Door het pijltje naar rechts ingedrukt te houden kun je de autoplay opties van 4, 10 en 20 seconden kiezen.

Met de optie Fullscreen of de sneltoets o kun je je presentatie beeldschermvullend bekijken. Met de toets Esc (Escape) keer je weer terug naar de ‘gewone’ Show modus.

Met de spatiebalk ga je terug naar Edit modus om je prezi verder te bewerken. Je kunt hiervoor ook de optie End gebruiken rechts onderin het menu.