NHL Prezi University Trophy

Woensdag 27 maart 2013 vond de eerste NHL Prezi University Trophy plaats in Leeuwarden. Aanleiding was de minor pitch met onderdeel visual storytelling van de opleiding CE. De opkomst was groot, ongeveer 40 studenten waren aanwezig om geïnspireerd te raken hoe je Prezi kan gebruiken.
 
Wat is Prezi?
Prezi is een presentatietool waarmee je middels in- en uitzoomen en met gebruik van dynamische bewegingen jouw unieke verhaal visueel en eigentijds weergeeft. Prezi is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te leren. Je kan samen aan de slag met een prezi en is altijd toegankelijk via het web. Kortom een zeer eigentijdse tool die zorgt dat je verhaal blijft plakken.
 
Waarom deze avond?
De opzet van deze avond was om studenten elkaar te laten inspireren met Prezi en dit met elkaar te delen. Door er een wedstrijd van te maken werden probeerden we ze extra te motiveren om mee te doen. In totaal hebben zich zeven kandidaten opgegeven. Voor de eerste keer een hoge opkomst.
 
Hoe zag de avond eruit?
De avond werd ingeleid door Ritsko van Vliet (één van de organisatoren vanuit de opleiding Communicatie). Na de mededelingen startte de competitie. Met de juryleden Oege Reitsma (docent opleiding CE), Eko Kooistra (Prezi Universtiy/Opmerklik.nl, Ton Oerlemans (Prezi University) en Marco Verhoeven (student Communicatie) presenteerde de zeven kandidaten hun prezi. Vijf minuten hadden ze hiervoor de tijd. Daarna mocht de jury en publiek vragen stellen.
 
Na de pauze vertelde Ton Oerlemans over de winnende TED/Prezi IDENTITY van Hedwyg van Groenendaal. Deze werd vervolgd door een Prezi update, Visual Storytelling van Marco Verhoeven en pitch tips door Eko Kooistra.
 
En de winnaar…
De winnaar van de eerste NHL Prezi University Trophy is gewonnen door Mathias Hoogstra en Hidde Huisman!
2e Gijs Terlouw en 3e Mirthe van Donselaar.
 
De winnaars hadden een eenvoudig, verzorgde prezi en in combinatie met het verhaal (over Ameland en haar ondernemers) het meest optimaal ingezet. Zij gaan aankomende 3 oktober naar Prezi Day en nemen de geweldige beker mee naar huis.
 
Conclusie
Met deze opzet zijn we van mening dat studenten, door kennis te delen, makkelijker Prezi in kunnen zetten. Maar ook het enthousiasme hoe studenten omgaan met hunPrezi presentaties werkt erg motiverend. Kortom een zeer inspirerende avond vol energie.
 
Wij bedanken namen Prezi University, Oege Reitsma van opleiding CE en Ritsko van Vliet van opleiding Communicatie en natuurlijk de studenten voor deze avond.
 
NHL Prezi University Trophy