Makkelijk vinden, makkelijk delen, mappen in prezi!

Meerdere prezi’s in één klik delen? Dat kan vanaf nu met mappen in Prezi.
Vanaf nu kunnen al je prezi’s worden ingedeeld in mappen waardoor je ze makkelijk kunt terugvinden en delen.
Ideaal bijvoorbeeld wanneer je een prezi wilt delen met een collega of klant.

Verzamel je prezi’s in een map
Met de functie “gedeelde mappen” kunnen verschillende gebruikers hun prezi’s opslaan in dezelfde map. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer je samen met je collega’s of medestudenten presentaties maakt over hetzelfde onderwerp. Of als je verschillende presentaties wilt laten zien aan een klant. Met één klik op de knop kun je nu alle prezi’s bekijken.  Je hoeft de “share” functie dus niet meer te gebruiken.

Tutorial, hoe deel je een map
Natuurlijk leggen we je graag uit hoe je een map aanmaakt en deze deelt.

Stap 1:
Ga naar de homepage van Prezi.com. Wanneer je ingelogd bent wordt je automatisch doorgestuurd naar “your prezis”.
Ben je nog niet ingelogd, doe dit dan eerst. Na het inloggen kom je automatisch op de pagina “your prezis”.

Stap 2:
Links in beeld zie je nu de map “All prezis” staan. In deze map staan automatisch alle prezi’s die je gemaakt hebt. Je kunt nu een nieuwe map aan maken door te klikken op “New folder…”. Geef de map vervolgens boven in beeld een logische naam en klik op de blauwe “rename” knop. Voilà, een nieuwe map is nu aangemaakt.

Stap 3:
Sleep nu alle prezi’s die je wilt delen in de map die je zojuist hebt aangemaakt. Je kunt een prezi zonder problemen in meerdere mappen tegelijk plaatsen, je hoeft geen kopie te maken.

Stap 4:
Klik nu op de map die je wilt delen. Daarna klik je rechtsboven op de knop “add viewer”. Vul nu het e-mailadres in van de persoon met wie je de map wilt delen en vervolgens op “add”. De persoon met wie je de map hebt gedeeld ontvangt een e-mail met daarin een link naar de map. Wanneer de ontvanger op de link klikt krijgt deze toegang tot de gedeelde map.

Stap 5:
Wanneer je nu op de gedeelde map klikt kun je rechtsboven in beeld zien met hoeveel personen de map wordt gedeeld. Als je op de informatie klikt kun je zien met welke personen de map wordt gedeeld en wie de beheerder van de map is.

 

Iedereen die is toegevoegd aan de map krijgt automatisch een e-mail als er een nieuwe prezi aan de map wordt toegevoegd. Je hoeft je collega’s, medestudenten of klanten dus niet meer lastig te vallen met e-mails over updates.

Wanneer je als bedrijf gebruik maakt van een Multi-User License krijgen alle gebruikers automatisch alle gedeelde mappen te zien. Wanneer iemand later wordt toegevoegd aan de de license groep wordt deze ook toegevoegd aan de gedeelde mappen. Alle prezi’s staan vanaf nu overzichtelijk verzameld en kunnen door het hele team bekeken worden.

Niet alleen handig om te delen
Natuurlijk zijn folders niet alleen gemakkelijk om prezi’s met elkaar te delen, ook voor je eigen structuur is het een hele verbetering!
Eerder was de “search prezis” functie de beste manier om een prezi terug te vinden, vooral wanneer je meerdere pagina’s vol met prezi’s had.
Nu kun je je prezi’s indelen in mappen waardoor je enkel nog maar op een map hoeft te klikken om alle prezi’s met hetzelfde onderwerp te kunnen zien.

Ideaal dus, die mappen!