Je prezi insluiten op een website of blog

Je hebt een mooie prezi gemaakt die je graag wilt delen met de wereld. In plaats van deze te presenteren voor een volle zaal of de link te delen met je collega’s maakt Prezi het mogelijk om je presentatie “in te sluiten” (embed) overal op het web. Op deze manier kunnen bezoekers van je website of blog je prezi bekijken en hier doorheen navigeren.

Zie hier een voorbeeld van een ingesloten prezi:

Een ingesloten prezi bekijken

Je kunt navigeren door de prezi met de pijltjes onderin de ingesloten prezi maar je kunt ook gebruik maken van de pijltjestoetsen op je toetsenbord. Het is soms ook mogelijk om zelf in- en/of uit te zoomen in de prezi.
Als je klikt op de titel van de prezi (in de linker bovenhoek) dan ga je naar prezi op de website van Prezi zelf.

Nieuwsgierig naar hoe dit werkt?

Een prezi insluiten kun je doen door gebruik te maken van een simpel stukje HTML-code. Hoe je deze code kunt genereren en instellingen kunt wijzigen leggen we je graag uit:

Om een prezi in te sluiten:
1. Ga naar je prezi dashboard
2. Ga met je muis over de prezi die je wilt insluiten
3. Klik op View prezi om de prezi te bekijken
4. Klik op Embed onder de prezi

Schermafbeelding 2016-05-04 om 08.21.51

5. Er verschijnt nu een pop-up scherm, klik op Copy code to clipboard.
6. Hier kun je eventueel de hoogte en breedte van de prezi aanpassen. Je kunt ook instellen of je bezoekers vrij kunnen in- en/of uitzoomen (Let viewers pan & zoom freely) of dat ze enkel de stappen kunnen volgen van de presentatie (Constrain to simple back and forward steps.

Schermafbeelding 2016-05-04 om 08.23.49

7. Ga nu naar HTML-code van de webpagina waar je je prezi wilt insluiten. In WordPress schakel je dan bijvoorbeeld van Wysiwyg naar Text.
8. Plak de code op de plek waar de prezi moet komen. Klaar!

Lastig? Vind je het lastig om met code te werken? Vraag het dan gewoon aan je webdesigner. Hij/zij heeft het zo gedaan voor je.

Let op! Houd er rekening mee dat een prezi die op Private of Hidden staat niet kunt insluiten op je blog of website. De prezi is dan namelijk alleen voor jouzelf zichtbaar (soms heb je dit niet in de gaten). Zorg er dus voor dat de prezi die je wil insluiten op Public staat.
Als je wilt testen of dit goed werkt, log je uit van je eigen Prezi account en bekijk je daarna de webpagina met de ingesloten prezi. Als je de prezi dan gewoon ziet, is het goed.

Een ingesloten prezi via een mobiel bekijken

Het is mogelijk om een ingesloten prezi via een mobiel apparaat te bekijken. Klik hiervoor op de prezi en deze zal automatisch openen waarna je deze kunt bekijken. Afhankelijk van het apparaat zul je misschien nog de gratis Prezi viewer moeten installeren.