infogr.am

Jaaaaa! Er is weer een superfijne online tool bijgekomen, Infogr.am. Zoals jullie wel weten zijn wij enorm fan van online tools. Tijdens onder bezoek aan het hoofdkantoor bij Prezi in Boedapest hebben we kennis gemaakt met infogram.

Infogram is een online tool die je helpt met het creëren van indrukwekkende diagrammen, grafieken en infographics. Deze tool maakt het voor iedereen eenvoudig om data om te zetten naar begrijpbare visualisaties. Infogram bied 20 thema’s aan waarmee je direct aan de slag kunt. Daarnaast kun je ook een eigen thema ontwerpen met je eigen logo, kleuren en lettertypes.

Prachtige ontwerpen

Kies een van de miljoenen foto’s in hoge kwaliteit of een van de 500.000 iconen, of upload je eigen afbeeldingen of GIF’s. Op deze manier kun je infographics maken die je publiek voor altijd zal blijven onthouden.

Infogram heeft een geïntegreerde data-editor die erg fijn is in gebruik. Je kunt gemakkelijk kleuren en stijlen aanpassen en iconen toevoegen. Daarnaast zijn er nog extra instellingen om je grafieken en diagrammen net dat beetje extra te geven.
Customize Your Way

Importeer je eigen data

Via Infogram kun je heel gemakkelijk bij alle data die je nodig hebt. Je kunt heel eenvoudig je favoriete online tools (Google Drive, Dropbox, Onedrive) koppelen aan Infogram. Maar ook het uploaden van een spreadsheet vanuit Excel is mogelijk.
 

Exporteren

Wanneer je klaar bent met het ontwerpen exporteer je je ontwerpen naar PNG, GIF of PDF. Deel je informatie via social media om veel mensen te bereiken. Als Enterprise lid kun je zelfs interactieve diagrammen en grafieken maken met HTML.

Prijs

Wanneer je een account aanmaakt op www.infogr.am is dit gratis. Met dit gratis account kun je goed op weg. Je krijgt 35 verschillende ontwerpen waar je direct mee aan de slag kunt gaan. Daarnaast kun je data importeren en je informatie online zetten. Je kunt tot 10 projecten opslaan.

Om je projecten prive te houden zul je aan betaald account moeten aanschaffen, dit kan echter al vanaf 21 euro per maand. Met dit betaalde account krijg je ook toegang tot meer dan een miljoen afbeeldingen en iconen en kun je je infographics, diagrammen en grafieken in HD kwaliteit downloaden.

Wil je Infogram als bedrijf gebruiken dan is er een speciaal Business account. Met dit account kun je je eigen logo’s toevoegen en gebruik maken van Analytics. Hieronder nog even alle accounttypes en prijzen op een rijtje: