Iconen voor iedereen – the Noun Project

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, dat heb je ons al vaker horen zeggen.
Maar we merken dat mensen het soms lastig vinden om dit ook daadwerkelijk toe te passen.
En daarom wil ik jullie vandaag laten zien wat de kracht is van beeld en waar je de beste iconen kunt vinden.

Een goed voorbeeld waarin de kracht van afbeeldingen en iconen naar voren komen is de Prezi die we hebben gemaakt over olifanten:

Als voorbeeld nemen we even de afbeelding hieronder:

 

 

 

 

 

We schrijven hier dat een olifant 80 liter water op een dag kan drinken.
Als je dat zo leest denk je misschien: Oke, dat is veel.

Door de tekst vervolgens te ondersteunen met beeld (de 40 flessen) wordt de impact ineens een stuk groter. Door het beeld ga je je realiseren hoeveel 80 liter daadwerkelijk is. Je krijgt een betere bewustwording. Daarnaast blijft de informatie door de afbeelding ook langer hangen.

In het dagelijks leven kom je onbewust ook enorm veel iconen tegen. De meest bekende is misschien wel het icoon voor toilet. Een ander goed voorbeeld is de iconen die je tegenkomt langs de weg. Zo wordt er vaak aangegeven of je bij een tankstation ook kunt eten. Op het vliegveld kom je ook veel iconen tegen. Waar je bijvoorbeeld dus bus of taxi kunt vinden. Een voordeel van iconen is dat deze voor heel veel mensen begrijpbaar zijn en er geen taalbarrière is.

iconen van de The Noun Project

Zelf werk ik heel graag met afbeelding en iconen. Een hele fijne en handige website die ik graag bij jullie onder de aandacht wil brengen is The Noun Project.

Op deze website vind je meer dan 500.000 iconen die je kunt downloaden en gebruiken. Ben je op zoek naar een bepaald icoon, de Noun Project heeft het! Je kunt de iconen downloaden als .png of .svg. Hierdoor zijn ze dus voor verschillende doeleinden te gebruiken.

Zo kan het zijn dat je de iconen uit je Prezi graag wil herbruiken voor bijvoorbeeld een brochure. Sla de iconen van de Noun Project op en gebruik ze voor zowel je presentatie als de brochure

Voor deze blog zocht ik op het woord: Presentation, op deze zoekterm kwamen maar liefst 5148 resultaten.