Harvard University zegt: stop met PowerPoint

https://www.pexels.com/photo/people-on-a-meeting-1093913/
https://www.pexels.com/photo/people-on-a-meeting-1093913/

Je kunt beter stoppen met Powerpoint, zegt Harvard University

Het is bijna een gewoonte: bij een presentatie zorg je dat je ook een Powerpointpresentatie hebt om je verhaal te ondersteunen. Doe maar niet meer, zeggen onderzoekers van Harvard: het is schadelijk voor je merk en bedrijf.

Een presentatie met Powerpoint of een presentatie zonder hulpmiddel: je zou verwachten dat de Powerpoint ervoor zorgt dat de presentatie hoger wordt beoordeeld. Dat blijkt echter niet het geval. Er is geen significant verschil in effect tussen een presentatie met en zonder Powerpoint, terwijl het maken van een Powerpoint wel tijd, geld en andere middelen kost. Je kunt er dus beter maar mee stoppen.

Die conclusie kan worden getrokken uit eenĀ onderzoek van Harvard University. Deelnemers aan het onderzoek, met ruime ervaring in het geven van presentaties (zonder hulpmiddel, met Powerpoint, of met Prezi), kregen willekeurig een presentatievorm toegewezen. De opdracht was om een korte, realistische en zakelijke presentatie te maken, die vervolgens werd beoordeeld door een breed publiek.

Lees het hele artikel op intermediair.nl