Grafieken in Prezi Next

Sinds gisteren heeft Prezi de nieuwe functie Charts gelanceerd, met deze functie kun je heel eenvoudig grafieken maken in Prezi. Deze nieuwe functie is beschikbaar voor Plus, Premium en Prezi Business gebruikers.

We hebben je eerder kennis laten maken met Infogr.am waarbij je extern grafieken kon maken, Infogr.am heeft er nu voor gezorgd dat dit ook mogelijk is binnen Prezi zelf.

Je kunt deze nieuwe functie vinden onder het menu Insert –>  Charts. Vervolgens opent er rechts in het scherm een nieuw menu. Bovenin dit menu kun je vervolgens kiezen tussen lichte en donkere grafieken. Ga voor de optie die het beste past bij je template.

Een grafiek toevoegen aan je prezi

Wanneer je dit hebt gekozen selecteer je de meest geschikte grafiek voor jouw informatie. Sleep deze grafiek naar de overview en de grafiek verschijnt daar vanzelf. Vervolgens kun je deze grafiek helemaal naar eigen wens aanpassen.

Dit doe je door te dubbelklikken op de grafiek, vervolgens opent het volgende venster:

 

 

 

 

 

 

 

 

gegevens toevoegen aan je grafiek

Als eerste gaan we gegevens toevoegen aan de grafiek. Klik hiervoor op Edit data, je ziet nu het volgende:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prezi heeft als voorbeeld alvast wat gegevens voor je ingevuld maar deze kun je eenvoudig vervangen door je eigen gegevens. Dit invullen kun je vergelijken met excel, het werkt erg eenvoudig.

wisselen van ontwerp

Daarnaast kun je tussendoor heel eenvoudig wisselen tussen verschillende soorten grafieken. Klik hiervoor op het tekentje met het potloodje om te wisselen tussen de verschillende soorten grafieken.

vormgeving aanpassen

Vervolgens kun je met Settings rechts in beeld de grafiek gaan aanpassen qua vormgeving. Onder Chart properties vind je opties waarmee je kunt aangeven welke gegevens zichtbaar moeten zijn rondom of in je grafiek

Onder Color vind je alle opties om de grafiek qua design en kleur aan te passen. Het is ook mogelijk om je grafiek één kleur te geven, dit doe je simpel door de optie Use one color te selecteren.

Onder de optie Legend kun je instellen of de legenda van je informatie zichtbaar moet zijn ja/nee. Onder Data format kun je instellen met welke waardes de grafiek moet werken.

excel importeren

Naast het invullen van de gegeven in Prezi zelf is het ook mogelijk om een Excel document te importeren. Dit kan via de knop Upload File. Prezi zet nu automatisch de gegevens van het Excel bestand om in Prezi.

Wanneer je helemaal klaar bent met het invullen van de gegevens en het aanpassen van de vormgeving klik je op Update, de grafiek staat nu aangepast in je Prezi.

snel en efficient samenwerken

Een ander bijkomend voordeel is dat je via Prezi ook heel handig kunt samenwerken. De grafieken zijn op ieder moment aan te passen. Is er iets veranderd in de cijfers? Geen probleem, je opent je Prezi, past de gegevens aan en voila je grafiek is weer up-to-date!

Ook je collega’s kunnen de grafiek eenvoudig aanpassen wanneer je de presentatie met ze deelt. Op deze manier hoef je dus ook geen excel bestanden meer heen en weer te mailen.