Eventverslag Prezi Inspiration Night

Gisterenavond vond alweer de achtste editie van de Prezi Inspiration Night plaats. Een select groepje kwam bijeen om inspiratie op te doen voor zelfgemaakte prezi’s, maar ook om nieuwe ideeën op te doen voor het schrijven van een kinderboek in Prezi. Tijdens deze avond werden prezi’s getoond en korte presentaties gegeven. De gastspreker van de avond was Paul Naveau; trainer bij Prezi University en mede-oprichter van Prezi University België/preziuniversity.be?

De avond begon met een inspirerend welkomstwoord van Hedwyg van Groenendaal waarin zij uitweidde over het gebruik van Pecha Kucha in een prezi. Gebruik 20 afbeeldingen en speel deze om beurten 20 seconden af, wedden dat je to the point blijft en niet afwijkt van het onderwerp? Pecha Kucha blijkt een interessante manier van presenteren, waar de meningen dan ook over verdeeld waren. Waar de een aangaf dat een Prezi Kucha zorgt voor ‘vaart in de presentatie’ vond de ander juist dat deze manier van presenteren niet per se een kracht is van Prezi. Wel was iedereen het eens over de regel “Geen tekst in de Prezi Kucha!”, want met beeld kun je vaak meer vertellen dan met tekst.

Na Hedwyg’s welkomstwoord werd het nieuwste paradepaartje van Prezi University getoond; een kerstprezi voor eigen gebruik, die naar hartenlust gekopieerd en aangepast mag worden om een eigen kerstwens te versturen naar alle vrienden en familie. Vooral de bewegende elementen deden het goed, want wat een schattige wiebelende oren heeft het rendier in de prezi!

Omdat de avond werd afgetrapt met een uitleg over Prezi Kucha, mocht ook een presentatie in deze sfeer niet ontbreken. Ton Oerlemans had zijn vuurdoop met de eerste Prezi Kucha door hem gepresenteerd. Een Prezi Kucha over de liefde van Prezi University voor Prezi, met achtergrondinformatie over het ontstaan en de link met TED. Een goed en vloeiend verhaal, maar vooral snel voorbij! Je hebt niet in de gaten dat je al 6:40 minuut zit te kijken naar een presentatie en hoopt dat het nog iets langer duurt. De liefde voor Prezi is niet voor niets, want met recht mag Prezi.com zich een van de creatiefste bedrijven ter wereld noemen. Een kantoor waar met scooters en steps wordt gereden? Yes, please!

De laatste presentatie door het Prezi University-team werd gegeven door Belgische gastspreker Paul Naveau. Hij gaf een presentatie over “The Revolution in Visual Aid”. Een interactieve prezi waarin het nut van visueel communiceren zeer duidelijk naar voren kwam. Paul gaf aan dat het belangrijk is om visuele vormen te gebruiken, om je publiek op een andere manier te prikkelen. Sterker nog, “Als je niet visueel presenteert valt je publiek in slaap. Dat is niet wat je wil, toch?” aldus Paul. De twee leukste elementen, die niet vergeten mogen worden in een prezi,  zijn infographics en live sketches. Er is niets leuker dan tijdens een presentatie zien wat iemand live aan het tekenen is om de presentatie extra visueel te maken. Ditzelfde geldt voor infographics. Het is toch veel leuker om tekeningen te zien met statistieken dan die eeuwenoude tabellen?

De avond werd afgesloten met de persoonlijke verhalen van de gasten. Een van de gasten, Heleen, toonde twee enorm mooie prezi’s die zij zelf heeft gemaakt. Ze liet zien dat ingewikkelde stof niet zo moeilijk hoeft te zijn en dat alles in Jip en Janneke-taal te vertellen is. Bij haar presentaties kwam ons motto sterk naar voren: “If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough.” De avond sloot af met een inspirerende, jonge illustrator. Sarike heeft haar eigen illustratiebedrijf en houdt zich vooral bezig met het illustreren van kinderboeken. Ze maakt mooie illustraties met een geheel eigen stijl en deze liet ze zien als afsluiter. Haar inspiratie om Prezi te gaan gebruiken? Een fantastische prezi over Hans & Grietje die haar gemotiveerd heeft om verder te kijken dan papier.

 

Wil jij meer zien?

Bekijk hier verschillende Pecha Kucha’s
Bekijk hier onze kerstprezi, en vergeet vooral niet op ons te stemmen!
Bekijk hier Paul’s favoriete schetscomics
Bekijk hier de website van Sarike
Bekijk hier de Hans & Grietje prezi