De meerwaarde van een Pro license

Prezi is gratis en daardoor door iedereen te gebruiken. Wanneer je een account aanmaakt op Prezi krijg je de eerste 30 dagen automatisch een proefversie van de Pro licentie. Je kunt hierdoor de Prezi desktop downloaden en gebruiken. Na de 30 dagen wordt je account omgezet naar een Free licentie. De desktop is dan ook niet meer te gebruiken, tenzij je een Pro licentie neemt.

Omdat veel mensen niet precies weten wat het verschil is tussen een gratis en een betaald account, leggen we je dat graag even uit in deze blog.


De privacy instelling aanpassen

Het grootste verschil tussen een gratis en betaald account is de “privacy”. Prezi’s die je in een gratis account maakt staan altijd “public”. Dit betekent dat iedereen je prezi kan zien. Natuurlijk willen we kennis graag delen, maar er is ook informatie die we liever niet met de hele wereld delen. Met een Pro licentie kun je de privacy instellingen wijzigen en je prezi hiermee verbergen voor de rest van de wereld. Mensen kunnen je prezi nu enkel bekijken als ze de link van je prezi hebben. Prezi’s die je maakt in een Pro account staan automatisch op “hidden”. Wil je de prezi toch met de hele wereld delen?  Zet dan de privacy instellingen gewoon naar “public”.
Meer informatie over het gebruik van de privacy instellingen vind je hier!

Offline werken met de Prezi desktop
Met een Pro licentie kun je gratis de Prezi desktop downloaden. Deze is beschikbaar voor Windows & Mac. De desktop stelt je in staat om offline je prezi’s te bewerken en presenteren. Met de prezi desktop kun je prezi’s opslaan op je computer. Erg handig als je ergens moet presenten waar geen internet beschikbaar is.

Tip: Wat veel mensen niet weten, is dat je met een gratis account ook offline kunt presenteren! Dit doe je door een “presenting” versie van je prezi te downloaden. Het is alleen niet mogelijk om je prezi offline aan te passen, dit kan enkel met de Prezi desktop die je enkel kunt downloaden en gebruiken met een Pro licentie.

Heb je een Pro licentie maar nog geen Prezi Desktop? Download deze dan hier!

Extra design opties
Een Pro licentie geeft je toegang tot veel extra design opties! Wanneer je gebruik maakt van een gratis account staat onderin het beeld altijd het logo van Prezi, met een Pro licentie is dit niet het geval. We kunnen zelf het logo van Prezi vervangen door een bedrijfslogo, hiermee maak je de prezi met een kleine stap veel persoonlijker.

Zoals je in onze vorige blog hebt kunnen lezen, heb je met een Pro licentie ook veel meer effecten om afbeeldingen te bewerken. Met deze extra opties kun je je presentatie visueel optimaliseren waardoor  je je boodschap veel meer kracht kunt geven.

Dan is er ook nog een Team licentie, met dit type account kun je gebruik maken van een template dat door iedere gebruiker kan worden gebruikt. Hierdoor ben je er zeker van dat alle prezi’s die gemaakt worden binnen een bedrijf dezelfde vormgeving hebben. Meer informatie over deze licentie lees je hier.

Meer ruimte
Hoe meer je presenteert, hoe meer ruimte je nodig hebt om al je prezi’s op te slaan.  Met een Pro licentie hoef je niet bang te zijn voor ruimtegebrek. Je krijgt namelijk 2 GB ruimte om al je prezi’s op te slaan!

Premium support
Prezi staat klaar om je te helpen. Ze hebben enorm veel informatie staan in de  Learn & Support. Je antwoord niet gevonden? Met een Pro licentie kun je je vraag aan Prezi zelf stellen. Je krijgt vaak binnen een dag reactie van een van de Prezi Support-specialisten. We raden je aan altijd een link van je prezi mee te sturen, op deze manier kunnen ze namelijk meekijken en het probleem voor je oplossen. Geen vraag is voor Prezi te gek.