De 5 meest gestelde vragen over Prezi Next

Afgelopen twee weken hebben we twee keer een succesvol webinar gegeven over Prezi Next. Tijdens dit webinar hebben we een korte rondleiding gegeven door deze nieuwe tool en was er tijd om vragen te stellen. Speciaal voor jullie hebben we de 10 meest gestelde vragen voor jullie op een rijtje gezet:

1. Blijven mijn huidige prezi’s gewoon werken?
Jazeker, de oude versie van Prezi heeft een nieuw naam gekregen: Prezi Classic. Wanneer je inlogt op je account kun je heel eenvoudig wisselen tussen Prezi Classic & Prezi Next. Dit doe je rechtsboven in het scherm. Al je oude presentaties blijven bewaard onder Prezi Classic.
2. Hoe kan ik de volgorde van mijn topics veranderen?
Het veranderen van de volgorde van de topics doe je door de thumbnails links in beeld te verslepen. De topics op je scherm worden automatisch in de goede volgorde gezet. Je kunt de positie van je topics veranderen in totaalbeeld, Prezi zal echter zelf de meest logische route voor je selecteren.
3.Waar is het blanco canvas?
Deze is verdwenen, bij Prezi Classic ben je verplicht om een template te selecteren. Wil je toch blanco beginnen dan raad ik je aan een template te kiezen en de inhoud hiervan te verwijderen. Wanneer je dit doet kun je bij het uitkiezen van een template meer op de kleuren letten dan op de inhoud.
4. werkt prezi next via flash of html 5?
Prezi Next heeft Flash vaarwel gezegd, dit betekent dus dat Prezi Next volledig draait op Html 5. Dit heeft als voordeel dat je presentaties een stuk soepeler zullen afspelen. Helaas is het hierdoor niet meer mogelijk om gebruik te maken van .swf bestanden.
5. Waar is het huisje gebleven?
Misschien hebben sommige van jullie het al opgemerkt. Het huisje is inderdaad verdwenen. Maar je kunt het misschien meer zien als een soort verhuizing. Het huisje is namelijk veranderd in een button linksboven in beeld:
Het gaat om de button waar in dit geval Overview op staat. Ben je de weg kwijt? Klik dan op deze button, hij brengt je altijd netjes terug naar het overzicht. De button geeft precies aan waar je je in de prezi bevind op die manier raak je niet zomaar de weg kwijt.
We hopen met deze blog de belangrijkste vragen over Prezi Next te hebben beantwoord.
Mochten er meer vragen binnenkomen dan delen we die uiteraard graag met jullie in een nieuwe blog!