Animatie in Prezi

De titel is misschien een beetje verwarrend, want wat is precies animatie? In dit geval wordt bedoeld dat je objecten één voor één zichtbaar kunt maken in Prezi. Kijk maar in onderstaande prezi wat het effect is:

Het werkt heel gemakkelijk.

 1. Plaats de objecten (tekst, afbeeldingen) gewoon op het canvas.
 2. De objecten die binnen een groep één voor één zichtbaar moeten worden plaats je in een frame (dit mag ook een hidden frame zijn).
 3. Voeg het frame aan het pad toe.
 4. In het pad zie je naast het padnummer een sterretje staan, klik daar op.
 5. Klik één voor één de objecten aan in de volgorde dat ze moeten verschijnen en klik op Done.

 

9 comments

 1. Lijkt mij reuze handig, maar waarom zie ik dat sterretje niet? Is het alleen in de betaalde versies?

 2. @Judith Nee hoor, in alle versies. Je moet wel eerst naar Path gaan. Als je dan een ‘slide’ aanklikt (in de verticale bar links), zie je het sterretje.

 3. Is het ook mogelijk tijdeenheid aan te geven wanneer ze getoond worden? (helaas net als powerpoint ;( )

 4. @Eveline Nee, maar het is ook geen echte animatie. Je klikt zelf door en kunt dus daarmee zelf bepalen hoe snel of hoe langzaam je de ‘animatie’ laat zien.

 5. Tip?
  Voor off-line doorlopende presentaties vond ik Prezi altijd wat ongemakkelijk. Je hebt slechts de keuze uit allemaal 4, 20 of 20 seconden. Je kunt, althans dat heb ik nooit kunnen vinden, niet elke slide een eigen tijdsduur geven zoals bijvoorbeeld in PPT. Met het gratis te downloaden Prezifly ( http://www.myreckonings.com/prezi/ ) is dit probleem op te lossen. Je kunt tot op de milliseconde aangeven hoe wanneer de volgende slide (of animatie) getoond moet worden. Duidelijke handleding en eenvoudig toe te passen. Volgens mij een aanrader.

Comments are closed.