Afbeeldingen bewerken doe je vanaf nu in Prezi!

Vanaf nu heb je geen fotobewerkingsprogramma meer nodig om je afbeeldingen te bewerken, want het kan allemaal in Prezi zelf met de nieuwe functie “Effects”. Geef je afbeelding een leuk effect of voeg een kader toe. Je foto te licht of te donker? Geen probleem, bewerk hem gewoon in Prezi!

Hoe?
Heel simpel! Klik op de afbeelding die je wilt bewerken en vervolgens in het menu dat verschijnt of  klik op “Effects”.
Een nieuw venster opent en je kunt aan de slag met het bewerken van je afbeelding.

Belangrijk: Met een gratis account krijg je helaas alleen de eerste drie opties zien. Om alle opties te kunnen zien heb je een Pro- of EDU Pro account nodig.
De opties die je bij een gratis account te zien krijgt zijn: Enhance, Effects, Frames.

Vandaag gaan we de optie Effects eens bekijken. Als voorbeeld hebben we een mooie afbeelding van een Nederlandse molen gezocht. Deze molen is natuurlijk al heel wat jaren oud.. Hoe zou deze foto er tientallen jaren geleden uit hebben gezien? Daar komen we zo achter.

Boven in beeld zie je allerlei miniaturen staan van de originele afbeelding met een effect. Kies het effect dat jij wilt toepassen op je afbeelding en daarna op Apply. Wil je toch geen effect? Geen probleem, dan druk je gewoon op Cancel.

Wanneer je op Apply hebt gedrukt kom je weer in het eerste menu uit. Klik op Save om het effect op te slaan en de bewerkte afbeelding in je prezi te plaatsen. En zo simpel is dat dus, het bewerken en toepassen van effecten op je afbeeldingen in Prezi!

Met een Pro account heb je dus meer opties, hieronder een korte beschrijving van alle effecten:

Opties voor alle accounts:

Enhance

  • High-Def: Geef je afbeelding meer uitstraling en scherpte.
  • Illuminate: Lost problemen met belichting op.
  • Color Fix: Corrigeert kleuren op een perfecte manier

Effects: Met deze optie kun je kiezen uit heel veel verschillende filters die je kunt toepassen op je afbeelding. Hierboven hebben we al beschreven hoe je deze effecten kunt toepassen op je afbeelding.

Frames: Voeg kaders toe aan je afbeeldingen om ze meer op te laten vallen.

Opties Pro en EDU Pro accounts:

Focus Met deze optie kun je de focus leggen op een bepaald onderdeel van je foto, dit kan met behulp van een cirkel of vierkant.

Warmth Geef je afbeelding de juiste warmte. Dit doe je door de slider aan de zijkant de verschuiven. Naar rechts voor meer warmte, en naar links voor meer koelte.

Brightness Is je afbeelding net iets te licht of te donker? Geen probleem, want met deze optie is dat zo opgelost.

Contrast Geef je afbeeldingen meer of minder contrast door te schuiven met de slider.

Saturation Wil je meer kleur, of zwart-wit? Verander de verzadiging van je afbeelding met de slider.

Sharpness Is je foto niet scherp genoeg? Gebruik de slider aan de bovenkant van je scherm om je afbeelding meer, of juist minder, scherpte te geven.

Splash Dit is een erg leuke optie! Hiermee maak je zwart-wit afbeeldingen met gekleurde elementen. Als je voor deze optie kiest wordt je afbeelding automatisch zwart-wit. Gebruik een van de volgende opties om elementen kleur te geven:

  • Free color: Deze optie haalt alle kleuren terug bij selectie met de kwast.
  • Smart color: Deze optie haalt enkel één kleur terug.
  • Eraser: Gebruik de gum om kleuren weer om te zetten naar zwart-wit.

Redeye Gebruik deze optie om rode ogen van een foto te verwijderen. Klik op de rode ogen om ze te verwijderen. Let er wel op dat deze optie enkel rode vlakken verwijdert. Met een andere kleur zal deze optie dus niet werken.

Whiten Gebruik deze optie om witte delen in een foto helderder te maken. Je kunt de grootte van de kwast aanpassen boven in je scherm.

Blemish Met deze optie kun je onzuiverheden uit een foto verwijderen. Klik met de kwast op het deel van de foto dat je wilt vervagen. Je kunt de grootte van je kwast aanpassen in de bovenkant van je scherm.

De beste manier om de effecten te leren kennen is ze te gebruiken. Open een nieuwe prezi, voeg wat afbeeldingen toe en ga aan de slag!
Mocht je vragen hebben over de effecten of het gebruik ervan, neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Ons resultaat na wat spelen met verschillende effecten: